Fiskekort Skälsjöarna

Fiskekort Skälsjöarna

Upplev spännande fiske efter röding mitt i Bergslagen. Skälsjöarna bjuder på ett unikt fiske, här finns naturligt föryngrande röding och det är bara du och max 3 personer till som har möjlighet att fiska i respektive sjö per dag. Allt fiske sker från båt och utöver röding finns här även chans att få storöring på kroken.

Västmanlands fjällsjöar som de också kallas, ligger inom Ekopark Malingsbo-Kloten ca 230 meter över havet och har ett klart blåskimrande vatten. Östra Skälsjön är cirka 34 hektar och den västra cirka 40 hektar. Största djup är 19 meter medan medeldjupet är 6-7 meter. Botten består oftast av klippblock/ sten samt sand. Storöringsfiske är i framförallt Östra Skälsjön.

Insektslivet domineras av olika nattsländearter, men det finns även flera andra arter av dagsländor. I maj/ juni kläcker exempelvis den stora sjösandsländan, då kan du se öringar och rödingar som äter kläckande och flygfärdiga sländor. Röding finns i sjöarna sedan slutet av 1800-talet, då den introducerades där.

I Skälsjöarna fiskar du enbart från båt, båt hyr du här nedan. Det är max två personer per båt och det är bara Sveaskogs uthyrningsbåtar (roddbåtar) som får användas. Totalt finns två båtar per sjö tillgängliga att hyra. Medtag egen flytväst. Fiske tillåtet 05.00 - 23.00. 

Nyckel till roddbåt hämtas på Kloten fritid & konferens efter överenskommelse. Åror förvaras låsta på plats vid sjöarna, samma nyckel som till båten. Vid försenad återlämning av nyckel, kommer en avgift motsvarande kostnaden för en fiskedag att debiteras.

Köp fiskekort online, eller hos Kloten fritid & konferens, tel 0580-883 00.

Köp fiskekort

 

Hitta hit

Priser

  • 150 SEK dygnskort
  • 80 SEK båt/dygn

Period: Maj-augusti

Fångstrapportering

Allmänna regler

  • Innan du genomför ditt köp är det viktigt att du tittar genom kartan för att ta del av vilka vatten som ingår och för att se vilket fiskekort som krävs för de olika vattnen, naturvatten eller put & take.

  • Vid köp får du en bokningsbekräftelse, vänligen skriv ut den då den gäller som ditt fiskekort. Fiskekortet ska alltid medföras vid fiske och på begäran kunna uppvisas tillsammans med legitimation.
  • Innan du beger dig ut på fisketur är det viktigt att du tar del av de fiskeregler som gäller.

Kundcenter

Tel: 0771-787 100 0771-787 100

Skicka e-post till Kundcenter

Kontakta Sveaskogs kundcenter vid frågor om fiskeområdet eller allmänna frågor om fiske.

Frågor om bokning och betalning
Vid frågor om bokning och betalning, kontakta vår officiella leverantör Nordic Travel AB så hjälper de dig.
Call center: 0411 – 23 66 00
Skicka e-post till Nordic Travel

Generella bokningsvillkor