Denna sida använder cookies

Cookies behövs för att sidan ska fungera på ett bra sätt. Cookies optimerar sidans funktionalitet, anpassar sidan efter besökarens val och intressen, cookies används för analys av hur besökare använder sidan, för statistik och för marknadsföring anpassad efter dina intressen.

Sveaskog kan komma att dela informationen med tredjepartsannonsörer. 

För att läsa mer om hur cookies används eller hur man stänger av cookies klicka här.

Genom att klicka på rutan Godkänn och fortsätt accepterar du användandet av cookies.

Myllymäkis utsökta viltfärssås

Myllymäkis utsökta viltfärssås

Höst och klövviltsjakt – och utsökt, klimatsmart viltkött i grytorna. Kan det bli bättre? Här ger stjärnkocken Tommy Myllymäki sitt tips på en enkel men utsökt viltfärssås som passar utmärkt ruggiga höstdagar.

Bryn färs, morot, lök och vitlök i en gryta, Tillsätt svamp, både torkad och färsk, och stek i 3 minuter. Tillsätt rosmarin, fond och grädde. Låt såsen koka ihop 10-20 min på låg värme tills den har fin och krämig konsistens. Smaka av med salt och rikligt med peppar.

Servera med pasta och gärna riven parmesan. 

Ingredienser

500 g viltfärs

1 morot, slantad

1 gul lök, finhackad

5 vitlöksklyftor, skivade

3 msk torkade trattkantareller

2 dl ansade kantareller, ev rivna i mindre bitar

2 rosmarinkvistar

3 dl kycklingfond

3 dl vispgrädde

salt och nymald svartpeppar 

 

Receptet kommer från Tommy Myllymäkis bok Kött, Vilt, Fågel (Natur och Kultur)