)
Eriksberg

Eriksberg

Att komma till Nordens största safaripark Eriksberg Vilt & Natur är en upplevelse utöver det vanliga. Eriksberg är ett nio kvadratkilometer stort naturreservat i Blekinge skärgård med hotell, restauranger och konferensanläggning. Här vandrar vilda visenter, kron- och dovvilt, vildsvin och mufflon fritt omkring tillsammans.

Gör en safaritur och se djuren i ett unikt kustlandskap med lummiga ädellövskogar och ett fascinerande klipplandskap. Under sommaren och hösten, framför allt vid skymning, finns god chans att se parkens högvilt och deras avkommor.

På anläggningen finns ett fantastiskt hotell, restauranger som låter dig uppleva smaken av det vilda och unika konferensmöjligheter.

Verksamheten på Eriksberg kretsar givetvis mycket kring de vilda djuren. Här finns även ett rikt fågelliv samt ett av världens största bestånd av den fridlysta röda näckrosen. Har du tur får du se havsörnen! Safarituren som är cirka tio kilometer, körs antingen med egen bil eller görs som förbokad tur med någon av våra kunniga guider. Guidade turer måste alltid bokas i förväg. Kör du med egen bil har du möjlighet att låna en guide-cd.  Hundar är också mycket välkomna till Eriksberg, de måste dock vara kopplade utanför bilen.

Utanför ordinarie säsong är Eriksberg öppet året runt för förbokade gäster.

Läs mer på www.eriksberg.nu