)
Kreativum

Kreativum

Kreativum är ett Science Center för nyfikna i alla åldrar, ett fantastiskt hus fyllt av upptäckarglädje och aha-upplevelser. Kreativum är 2000 kvm upplevelser med ett hundratal "prova-på" stationer. Här ryms en mängd olika aktiviteter!

Främst vill vi stimulera nyfikenhet och kreativitet - upptäckarglädje i fokus! Vi ställer hellre frågor till barn och ungdomar som besöker oss än ger färdiga svar. Lusten och viljan att lära måste få utvecklas - och det tror vi att den gör om man får prova, fundera och göra saker själv.


Man lär sig inte bara i skolan - barn som besöker Kreativum tillsammans med familjen, mormor och morfar eller goda vänner - upptäcker ofta att de lärt sig något alldeles utan att de tänkt på det. I våra stationer finns inbyggt lärande, här kan man upptäcka skogen, vad människan utvecklat, stjärnor och planeter och också utforska och testa den egna reaktionsförmågan. Att utmana pappa i Mindball - tävla i att slappna av - och att vinna är det inget barn som glömmer! Men allra främsta argumentet för att åka hit är självklart att det är kul.

Läs mer om Kreativum på www.kreativum.se