Mörrom logotype, tar dig till startsidan
Boka flugfiskekurs Mörrumsån

Boka flugfiskekurs Mörrumsån

Att fiska lax och havsöring med fluga och tvåhandsspö är en fantastisk upplevelse. Att lära kastet med instruktör och nya fiskevänner underlättar avsevärt. 

Helgens fokus ligger på kastteknik för både nybörjare och för den som vill fördjupa sig. Vi tittar även på val av utrustning och fiskestrategi för olika platser. Välkommen till en spännande och lärorik helg vid Mörrumsån! 

Just nu går det inte att boka denna aktivitet

Upplägg:

Torsdagen: Träffas vi på Mörrums Kronolaxfiske kl. 17.00. Efter kort genomgång om utrustning och fisket i Mörrumsån äter vi gemensam middag. Efter middagen fortsätter vi med spännande diskussioner och information. Incheckning skall ske mellan 14.00-16.30.

Fredagen: Frukost, kursens övningar startar kl. 09.00. Hela dagen övar vi kastteknik som grundligt byggs upp från enkla övningar till mer avancerade. Kursen avslutas denna dag kl. 17.00, men möjligheten finns att fiska vidare efter middagen. Två guider/instruktörer finns till hands under dagen för att kunna instruera för individuella behov.

Lördagen: Efter frukost repeterar vi kastteknik och går sedan igenom värdefulla fiskstrategiska tips för att optimera fångstchanserna. Under dagen väljer du själv mellan att fortsätta öva dig i kastteknik eller övergå till spännande fiske. Utcheckning skall göras före lunch och kursen avslutas efter gemensam lunch, men fiske är tillåtet fram till kl. 02.00.

(Vill du stanna till söndagen och fortsätta fiska? Boka separat via vår reception 0454-501 23). 

Ingår:
Boende 2 nätter (tor-lör) på Mörrums Kronolaxfiske (vandrarhemsstandard, sängkläder ingår, städning och utcheck skall vara klart senast 11.00), 2 frukostar (fre-lör), 2 luncher på restaurang Kronolaxen (fre-lör), 2 middagar (tor-fre), instruktioner av 2 guider (fre-lör), 2 fiskekort (fre-lör) på "Norra 17-32 och Södra 1-16 + VKH. Om du inte har egen flugfiskeutrustning eller vadarbyxor finns det att hyra.

Period:
16-18 juni 2022

Senast uppdaterad: 2022-04-05