Flugfiskeweekend med helpension och guide

Flugfiskeweekend med helpension och guide

En exklusiv flugfiskeweekend med helpension och guide, 24-26/4 samt 9-11/10 2020, för 6-8 personer. I samarbete med Brokamåla Gård.

I samarbete mellan Mörrums Kronolaxfiske och Brokamåla Gård så har vi skapat en unik produkt där ni får lära er den ädla konsten att flugfiska. Om ni kanske redan har flugfiskat ett tag, men vill förbättra er teknik så är det ett ypperligt tillfälle att passa på.

Genom att gå en flugfiskekurs med enhandsfattning lär ni er snabbt grunderna i kastteknik och får de grundläggande kunskaperna kring utrustning, knutar, flugval och mycket mer.

Här i Blekinge har vi en lång erfarenhet där vi har skapat ett upplägg som ska tillfredsställa både den lite erfarne flugfiskaren samt nybörjaren. Kursen är på ett sätt som skapar en gemenskap och gör det till en upplevelse utöver det vanliga.

Vi håller således deltagarantalet till max 8 pers för att alla ska få ut så mycket som möjligt av tiden, vilket gör kursen exklusiv och mycket eftertraktad.

I kursen går vi igenom fiskeutrustning, grundläggandekastteknik, att lära sig läsa både strömmande och stillaståendevatten för att förstå var fisk uppehåller sig, fiskestrategier, flugor, fiskhantering, en komplett kurs för nybörjaren och den erfarna fiskaren.

Varmt Välkomna!

Kursprogram:

Fredag
Incheckning till lunch kl. 12:00. Efter lunch startar vi med kastträning på land för att lära ut den grundläggande kasttekniken. Efter ett par timmars intensiv kastträning bryter vi för fika, där vi sen går igenom olika utrustningar linor flugor mm. Vid 18:00 tiden serveras det en 2-rätters Middag

Lördag
Efter frukost så åker vi till en av våra sjöar och fiskar under hela dagen med avbrott för lunch och fika. På kvällen vid 18:00 så serveras en 3-rätters middag med vilttema i timmerstugan där spisarna brinner och sprider en härlig värme. Efter middagen på kvällen får ni som vill avnjuta vedeldad bastu samt vedeldad badtunna vid sjön.

Söndag
Vi startar tidigt i flugströmmen och vi äter frukost vid fiskevattnet vid 09:00-tiden. Instruktören är med ett par timmar på morgonen och hjälper till med fisketekniken, flugor, och var man hittar fisken. Det blir en härlig mustig fisksoppa till lunch vid 12:30. Ni fiskar sen själva så länge ni orkar.

Mer information

  • Datum: 24-26/4 eller 9-11/10 2020.
  • Ingår: Logi med helpension på Brokamåla Gård. All nödvändig fiskeutrustning och fiskekort för 2 dygn ingår.
  • Pris: Från 4 950 kr per person. Bokning sker via info@brokamala.se
    BÅDA KURSERNA ÄR FULLBOKADE
  • Kursledare är Stefan Karlsson, guide/instruktör på Mörrums Kronolaxfiske. För frågor angående kursens upplägg kontakta Stefan direkt via e-post stefan.karlsson@sveaskog.se eller på telefon 010-544 96 43.