Laxens vandring från havet upp i Mörrumsån

Laxens vandring från havet upp i Mörrumsån

Att laxfisket i Mörrum är mycket gammalt och sedan uråldrig tid regalt det vet de flesta! Det går så långt tillbaka i tiden att det beskrivs första gången redan år 1231 i Valdemar II:s jordebok och än idag är den så omtalad och populär, inte bara bland sportfiskare utan även av vandrare, lokalbefolkning och naturälskare! 

Vad är det då som är så speciellt med just Mörrumsån och dess lax? Varför väljer laxen just Mörrumsån? Vad gör den här? Vad äter den? Hur stora blir de? Vänder de? Vad händer sen? Hur gamla kan de bli?

Allt detta och mycket mer kommer ni få svar på under en guidad tur (minibuss) som tar er från havet ute vid Elleholm upp till Kronolaxfiskets nordligaste delar.

Upplägg

Vi träffas vid entrén till Laxens hus i Mörrum där ni kan parkera bilen och kliva in i minibussen som kommer att ta er med på en guidad tur full av spännande information och nya vyer. Vi gör ett stopp för enklare förtäring (ingår) på en väl vald plats.

En tur för dig som uppskattar miljön och historien kring Mörrumsån. Här kommer vi att uppleva naturen samtidigt som ni får en del av historien och
kunskap om livet för de individer som lever i ån.

Datum

12 april
10 maj
14 juni
9 augusti
13 september

Pris: 450:-/person

Inkl: Guide, busstur och enklare förtäring.
(Glöm inte meddela ev. allergier.)

Max 8 pers. per tillfälle

Kontakt

Allmänna frågor
Vid allmänna frågor, kontakta receptionen i Mörrum.
Tel: 0454-501 23
E-post: morrum@sveaskog.se

Frågor om bokning och betalning
Vid frågor om bokning och betalning, kontakta vår officiella leverantör Nordic Travel AB.
Call center: 0411 – 23 66 00 
E-post: bokning@nordictravel.se 

Generella bokningsvillkor

Quality approved by Nature's Best Sweden