Det är för tillfället problem att boka fiskekort med Internet Explorer, använd gärna en annan webbläsare eller kontakta receptionen för hjälp med din bokning.

Det är för tillfället problem att boka fiskekort med Internet Explorer, använd gärna annan webbläsare eller kontakta receptionen för hjälp.

Fiskevård

Fiskevård

Vi vill att man ska kunna fiska här i minst 75 år till - därför är våra insatser för att underlätta livet för den vilda laxen och havsöringen oerhört viktig.

Fiskevårdsarbetet består bland annat av biotopvård, reglering av fångst, tillsyn, uppvandrings-/ utvandringskontroll och elfiskeundersökning. Mycket av detta arbete ingår inom indexverksamheten då Mörrumsån har utsetts till ett av fyra indexvattendrag för lax i Östersjön. Vi gör även stödutsättningar av havsöring från vår egen odling för att gynna sportfisket i havet och i ån. 

Mörrums Kronolaxfiske är delaktig i ett flertal forskningsprojekt tillsammans med universitet och högskolor. Bland annat bedrivs här forskning inom genetik och tiamin (viatmin B1). 

Martin Johansson

Fiskevårdsansvarig