Fiskekort till premiären 2016

Fiskekort till premiären 2016

Måndag den 30 november 2015 kommer vi att sälja premiärplatserna  

Nyheter | 2015-11-27

Nu är det inte länge kvar innan startskottet till den 76:e sportfiskesäsongen hos Mörrums Kronolaxfiske smäller över Pool 1. Premiären äger rum på lördag den 19 mars 2016. Det traditionella startskottet förkunnar att vi har ett halvt år med liv och rörelse i lilla byn Mörrum framför oss.

Från måndag den 30 november har ni möjlighet att boka era fiskekort till nästa års premiär. Vi kommer att starta försäljningen av nästa års sportfiskepremiär på måndag den 30 november kl. 9.00 ”online” via www.morrum.com eller telefon 0454 50123.

Inför nästa års stora sportfiskehändelse gjorde vi om Pool-indelningen till premiärfisket för att ge alla gäster möjligheten att variera sitt fiske så mycket som möjligt.

Fördelningen av platserna ser ni nedan:

Pool 1 – 8 byter mot Pool 25 – 32 
Pool 9 – 16 byter mot 17 – 24

Pool 17 – 32 byter mot Pool 9-16
Pool 25 – 32 byter mot Pool 1- 8

Poolbyte sker klockan 13.00. Fisket är kombinerat spinn/fluga förutom i Pool 1 där endast flugfiske är tillåtet.

Under flera år startade vi säsongen med några väldigt lyckade försök på tidigt fiske i mars och även nästa år kommer vi att nyttja denna option. Även 2016 kommer vi att begränsa fisket till den södra sträckan, alltså Pool 1 – 16. Vi kommer därmed att inrikta fisket enbart efter nystigna öringar, så kallade ”Blänkare”.
Mellan den 1-13 mars ger vi våra gäster möjlighet till fiske på Kronolaxfiskets sydligaste sträcka i mycket begränsat omfång för att säkerställa kvalitén av fisket.
Vi kommer att fiska med enbart 15 – 20 personer per dag på den 3,5 kilometer långa sträckan. 
Vi ser fram emot att kunna erbjuda en fiskeupplevelse utöver det vanliga, samtidigt som lilla Mörrum kommer att vakna ur sin dvala lite tidigare än vanligt.

Vi kommer att starta försäljningen av nästa års ”Blänkarefisket” på fredag den 4.december. För bokning och eventuella frågor kring "Blänkarefisket" kontakta Ulf Sill på ulf.sill@sveaskog.se .

Mellan dessa fiskedagar i mars och den egentliga premiären gör vi ett fiskeuppehåll.

Vi har haft - precis som många andra älvar i Östersjön - problem med svampangrepp på fisken under höstens lek. Vi hittade svampangripna fiskar i samband med leken på våra sträckor och även döda laxar och öringar vid kraftverken i Marieberg och även ett fåtal i Hemsjö. I dagsläget är det oklart vad den utlösande faktorn är för dessa angrepp. Den höga vattentemperaturen under oktober spelar säkert en stor roll i kombination med fiskarnas ökande stress inför stundande lek.
På grund av det låga flödet har vi bättre koll på utsträckningen av dödligheten än förra året och kan konstatera en lyckad lek för framtida generationer av Mörrumsåns berömda bestånd av storvuxen lax och öring.

Försäljningen av dagskort för perioden 20 mars – 30 september 2016 startar på måndag den 14 december.

Mörrums Kronolaxfiske