Flugfiskekurser för kvinnor

Flugfiskekurser för kvinnor

I juli och september bjuder Mörrums Kronolaxfiske för första gången i egen regi in till kurser i flugfiske för enbart kvinnor.

Nyheter | 2018-06-14

- Jag känner massor av kvinnor som älskar att fiska och gärna vill gå kurser, men som ibland känner att männen tar över, när kurserna är mixade, säger Ida-Maria Rigoll, platschef och fiskmästare vid Mörrums Kronolaxfiske.

Tillsammans med en erfaren och kunnig guide fokuserar kurserna på kastteknik och grunderna i lax och havsöringsfisket samt tittar på val av utrustning och fiskestrategi för olika platser.

-  Hälften av befolkningen är kvinnor och vi måste göra flugfiske attraktivt även för dem. För oss som bolag är detta en helt avgörande fråga. Lyckas vi inte locka kvinnor till branschen i form av besökare och medarbetare är vår framtida kompetensförsörjning hotad, avslutar Ida-Maria Rigoll. 

Jämställdhet och mångfald är en prioriterad fråga inom både Mörrums Kronolaxfiske och inom Sveaskog. Arbetet ska genomsyra både det strategiska och det dagliga arbetet. Inte minst är det viktigt för att säkra kompetensförsörjningen och för att vara en attraktiv arbetsgivare för både nuvarande och potentiella medarbetare. 

Datum och mer information

12–14 juli kurs i flugfiske

6–8 september flugfiskepaket

För mer information

Ida-Maria Rigoll

Ida-Maria Rigoll

Platschef Mörrums Kronolaxfiske

Tel: 010-544 98 45 010-544 98 45 , 070-295 33 45 070-295 33 45

Skicka e-post till Ida-Maria