Mörrom logotype, tar dig till startsidan

Mörrums Kronolaxfiske – sommarens oas för hela familjen

Hallå där Ida-Maria Rigoll, ny platschef på Mörrums Kronolaxfiske, ett turistparadis i Blekinge och ett av Sveaskogs flaggskepp när det gäller fiske. I sommar är det fokus på aktiviteter för barn, unga och familjer.

Hur känns det hittills i din nya roll?

– Det känns jättebra! Det är mycket nytt och ett helt annat arbetssätt och andra produkter än vad jag är van vid, men jag lär mig nya saker varje dag och det är väldigt spännande.

Du är välbekant med Mörrum sedan tidigare.

– Absolut, jag är uppvuxen i Fridafors där Mörrum rinner igenom och jag har jobbat inom hotell- och turistbranschen i Blekinge. Där är Mörrum välkänt och ett viktigt turistmål.

Hur ser du på din förflyttning från hotellbranschen? 

– Mitt nya jobb är hälften av det jag känner till och hälften är helt nytt. Servicen, att människor ska trivas i Mörrum, vilja komma tillbaka och kanske även bosätta sig här är välbekant. Men sen är det helt nya produkter, lagar och regler och myndighetskontakter. Att ha Sveaskog i ryggen är också nytt och jag behöver lära känna företaget. Det är just kombinationen av det bekanta och nya som är jättekul, så det här är helt rätt riktning för mig.

Vad händer i Mörrum Kronolaxfiske just nu?

– Det är extra mycket folk här, men det är inte många som fiskar. Nu är det en bra tid för familjer och vi har våra familjepaket och barnpriser. Vi försöker gå ifrån synen att Mörrum bara är för experter på fiske, eftersom det finns något för alla här, särskilt under juli. Sedan har vi vår reception, sportfiskeshop, restaurang, konferens och museum på samma område och här finns det hur mycket som helst att göra, framförallt för barn. Just nu bygger vi också en ny bro där barnen kan leka, gå ner i vattnet, leta efter skatter och även titta under vatten.

Finns det något särskilt du ser fram emot i sommar?

– Jag längtar efter att få utveckla saker som vi satt igång här och sedan vill jag uppleva sensommaren i Mörrum, grilla och lära mig att fiska bättre. Jag hoppas på att få genomslag med familjefokuset också, det är viktigt att vara med och se hur det utvecklas nu i sommar och vissa besökare kanske har idéer på hur satsningen kan bli ännu bättre.

Vilka planer finns framöver? 

– Vi har många planer, dels har vi ansökt om att få göra miljöåtgärder för att återställa ån men vi ska också utveckla vår boendedel. Jag har hunnit hälsa på alla kollegor men jag hoppas få igenom samarbeten med fler aktörer runt omkring så att vi kan fortsätta vara en stor destination. 

För mer information:

Mörrums Kronolaxfiske

  • Sportfiskeanläggningen Mörrums Kronolaxfiske vid Mörrumsån är ett av Sveriges ledande sportfiskevatten för lax och havsöring och känt bland sportfiskare i hela Europa.
  • Laxfisket i Mörrum är mycket gammalt och har sedan uråldrig tid tillhört kronan. Det beskrivs första gången redan år 1231 i Valdemar II:s jordebok.
  • Vid Mörrums Kronolaxfiske jobbar Sveaskog kontinuerligt med olika fiskevårdande åtgärder för att säkra laxens fortlevnad.
  • Mörrumsån är 18 mil lång och laxförande i ca 5 mil, fiskesträckan vid Mörrums Kronolaxfiske är 15 km lång.