Mörrom logotype, tar dig till startsidan

Skaffa dig kunskap, erfarenhet och upplevelser genom en guide eller instruktör

Hur lär man sig kasta med ett tvåhandsflugspö? Varför fungerar inte min kastning? Vad ska jag tänka på när jag fiskar? Oavsett kunskap vet vi att man ställer sig många frågor när det kommer till lax- och havsöringsfiske.

Kunskap är nyckeln till det mesta här i livet och det är ingen skillnad när det kommer till laxfiske. Har du frågorna, nyfikenheten, viljan, då finns vi här för dig! Vi delar med oss av kunskap i våra kurser som sträcker sig från en till flera dagar eller för några timmar.

 

Du kanske vill lära dig hur man bygger en bra fiskestrategi, lära dig om laxens och havsöringens biologi och ekologi, att lära läsa och förstå ett vatten. Tre extremt viktiga kunskaper för att lyckas. Med dessa kunskaper som grund blir det lättare att inkludera dig och din utrustning. För att skaffa sig dessa kunskaper bokar du en guide. En guidning med denna inriktning på kunskap tar ca 3 timmar. Rekommenderas starkt även för den erfarne lax- och öringfiskaren. Att förstå fisken och dess miljö är viktigare i de flesta fall än vad du använder för fluga eller drag.
För mer information och bokning, skicka e-post till: stefan.karlsson@sveaskog.se

 

Att lära sig kasta med ett tvåhandsflugspö är inte svårt. Svårigheten ligger i att förstå vad som är rätt och vad som är fel. Det största felet många gör är att med kraft försöka kasta ut flugan, men det handlar om att du skall ge en instruktion till spöet att kasta flugan åt dig. Här blir det viktigt att förstå rörelserna, farten, vinklarna, timingen, allt det du gör får din utrustning att kasta åt dig. Där till kommer kunskapen om hur ett spö är uppbyggt och fungerar, linans betydelse, tafsens längd, flugans storlek och vikt. Rätt handhavande med rätt utrustning, då blir det enkelt. Låter det mycket och krångligt? Att lära sig och förstå allt själv är inte lätt. Att gå en dagskurs tillsammans med en instruktör är den enklaste, roligaste och snabbaste vägen. Våra erfarna instruktörer kommer på ett pedagogiskt sätt att gå igenom kastets olika delmoment, utrustningens egenskaper och funktion. Perfekt för dig som är helt ny eller om du nyss börjat på egen hand. För dig som är erfaren men vill gå in djupare på kastteknik eller jobba bort ”en dålig vana” är detta ett alternativ, då skräddarsyr vi dagen efter vad du vill fokusera på.
För mer information och bokning: Boka kastkurs för tvåhandsspö

Vill man ha allt på en gång bokar man en plats på vår mycket populära flugfiskekurs. Här lär ni er att kasta, bygga fiskestrategier, lära om lax och havsöringens biologi och ekologi, att lära läsa och förstå ett vatten, samt mycket mer. Kursen går från torsdag till lördag med ”All inclusive”.
För mer information och bokning: Boka flugfiskekurs Mörrumsån

 

Vårt värdskap och din upplevelse är viktig för oss. Vi gör aldrig skillnad utan ser dig som person och vad du vill. Att komma till oss är roligt, lärorikt, spännande och tryggt. Trygghet är något vi sätter högre upp på dagordningen i den situation vi just nu befinner oss i.

För att delta på ett säkert sätt under en pågående pandemi har vi vidtaget ett antal åtgärder. Alla deltagare har sitt eget rum, handsprit finns att tillgå på varje rum (om boende ingår i bokningen). Om måltider ingår äter vi tillsammans, vi gör det med de avstånd som krävs av våra myndigheter. Munskydd kommer att finns på plats till den som önskar. Alla deltagare kommer även att få en mindre behållare med handsprit som kan medföras. Vi kommer till största delen vistas utomhus förutom under måltiderna. Guider eller instruktören som finns med kommer att säkerställa att er vistelse blir så säker som möjligt. Kurserna har dessutom fri avbokning under hela säsongen 2021.