Mörrom logotype, tar dig till startsidan
Barn som fiskar i Mörrum under ungdomsfiskets dag

Ungdomsfiskets dag i Mörrumsån

I klassiskt augustiväder med en vattentemperatur strax över sexton grader provade 40 barn och ungdomar på att fiska i Mörrumsån under torsdagen. 

- Det har varit ett enormt sug efter de förbokade platserna vilket är fantastiskt roligt, säger Ida-Maria Rigoll, platschef på Mörrums Kronolaxfiske som hoppas att Ungdomsfiskets dag blir en återkommande aktivitet strax innan skolstart.

Trots att de flesta provat att fiska förut fanns det både nybörjare och rutinerade fiskare på plats under torsdagen. De som inte hade egen utrustning fick låna spö och drag av Mörrums Kronolaxfiske.

Ökat intresse för både friluftsliv och fiske 

- Genom att bjuda in barn och ungdomar att fiska i Mörrumsån hoppas vi kunna få dem att börja fiska på fritiden. Det är såklart ingen hemlighet att vi vill säkerhetsställa tillväxten av unga fiskare inför framtiden, säger Ida-Maria Rigoll som tycker sig märka ett ökat intresse för både friluftsliv och fiske hos barn och ungdomar. I synnerhet de från storstadsregionerna.

Två som valt att avsluta sommarlovet med en härlig fiskedag i Mörrumsån är syskonen William (10 år) och Oscar (8 år) Nilsson från Venestad ett par mil utanför Kristianstad.

  - Det ska bli jättespännande att fiska i Mörrumsån. Självklart hoppas jag att vi får napp, men det vet man aldrig. Det är ju det som är så spännande, säger William Nilsson (10 år).

 

Fler bilder

  • Ida-Maria Rigoll är platschef på Mörrums Kronolaxfiske.

  • William Nilsson (10 år) från Venestad utanför Kristianstad älskar att fiska.

  • Syskonen Oscar Berg (12) och Max Berg (10) förbereder dagens fiske.

  • Platschefen Ida-Maria Rigoll berättar hur dagen kommer att se ut.

  • Oscar Nilsson (8 år) hänger drag på linan.

  • Edit Nilsson (8 år) från Karlshamn tycker att fisket i Mörrumsån är spännande. 

  • Malek Naser (14 år) har precis vevat in när fisken vakar.

  • Malek Naser (14 år) står på stenar i ån som normalt är täckta med vatten. 

Senast uppdaterad: 2018-08-16