Mörrom logotype, tar dig till startsidan

Uppdatering och Blanklax på G!?

Nu väntar vi alla på att den första nystigna laxen skall fångas, frågan är bara när? Förutsättningarna för att kroka en nystigen lax är riktigt bra, temperaturen är där, Vattenföringen 36 m3/s är lagom och ett strålande vackert väder.

I väntan har vi lite ändringar & upplysningar som vi vill att ni tar del av samt en påminnelse om våra fiskeregler.

Ändrade öppettider i receptionen

  • Måndag – Fredag 09.00 – 17.00
  • Lördagar, söndagar & helgdagar 10.00 – 15.00

Från och med den 21/4 2020 är det endast möjligt att betala med kreditkort. Att betala med kontanter kommer inte att vara möjligt i fortsättningen.

Just nu råder ett eldningsförbud i Blekinge from den 17 april. Förbud mot eldning i skog och mark utanför sammanhållen bebyggelse. Förbudet omfattar aktiviteter som eldning, grillning och annan bränning med fasta bränslen (ved, kol, briketter, gräs, ris, grenar etcetera). Förbudet omfattar inte grillning och matlagning vid iordningställda platser utformade så att faran för antändning och spridning är låg.

Utlekta laxar skall återutsättas under mars och april. Under augusti och september skall alla honor (lax, öring, hybrid) med fettfena återutsättas. Felkrokad fisk - krokad på andra ställen än mun eller svalg skall avkrokas med största varsamhet och omedelbart återutsättas.

Tillåten dagsfångst är en laxfisk om dagen. Minimåttet är 50 cm förutom regnbåge som ej ingår i kvoten. Du får återutsätta fångad fisk och fortsätta ditt fiske. Tänk dock på att detta skall ske med största respekt och varsamhet mot fisken. Efter att du tagit upp tillåten dagsfångst (en fisk) skall du avbryta ditt fiske för dagen.

Tillåten årsfångst är 6 laxfiskar. Efter att du tagit upp tillåten kvot för säsongen skall du avbryta ditt fiske för resten av säsongen.

All fångad fisk skall registreras via denna sida. Återutsatt fisk skall längduppskattas och upptagen fisk skall mätas samt vägas vid invägningsstationen på Laxens Hus.