• Vi är en trygg leverantör

    Våra kunder kommer tillbaka.

Affärs- och leveransformer

Sveaskog sätter stort värde på långsiktiga, konstruktiva och utvecklande affärsrelationer och vi gör vårt yttersta för att möta våra kunders önskemål.

Vi är kända för att vara en stor och trygg leverantör som håller vad vi lovat. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi internationellt konkurrenskraftiga värdekedjor av den förnyelsebara och klimatsmarta råvara som den svenska skogen utgör.

Virkesaffären diskuteras

När kunden har kontaktat någon i vår marknadsorganisation går vi igenom önskemålen. Affären och underlag till avtalet diskuteras, till exempel volym, leveransplats, prismodell och tjänsteinnehåll. Köparen står oftast för någon form av betalningssäkerhet.

Pris och leverans

Normalt står Sveaskog för transport av virket till överenskommen leveransplats där mätning görs och ansvaret för varan övergår till köparen. Till länder utanför Sverige sker leverans med tåg, båt och/eller lastbil. 

Vi har två prismodeller: Fast pris fritt leveransplatsen (transportkostnaden inkluderas), samt pris fritt bilväg med tillägg för transportkostnad till leveransplats. Tillägget kan vara fast eller rörligt (faktisk kostnad). Vid båtfrakt används vanligen leveransvillkoren FOB (Free On Board) eller CIF (Cost Insurance and Freight).

 

Senast uppdaterad: 2013-02-20