Aktiv i vår med Inatur

Är du intresserad av vildmarksliv, att spåra varg eller följa med på älgsafari? Eller lockar fiske eller jakt? På inatur.se finns säsongens mest spännande naturupplevelser. 

Nyheter | 2013-03-05

Polcirkelvecka

Under en vecka upplevs vinterlandskapet i svenska Lappland med slädhundsturer över fjäll, myrar och genom skogar. Från boendet Saari Sleddogs Husky Camp i Tornedalen görs guidade dagsutflykter och övernattningsturer. Bland aktiviteterna finns besök på älg- och renfarm, skoteråkning, skidtur, pimpling och bastubad.
När? Aktiviteten ges mars ut.

Flugfiske

Vill du lära dig Flugfiskets ABC? Under sex timmar får du lära dig att hantera ett flugspö vid en regnbågssjö i Västergötland. Du får låna all utrustning och behöver inga förkunskaper.
När? Aktiviteten ges mars ut. Kurser ges april-oktober

Vargsafari

Tredagarsturen i Västmanland fokuserar på vargspårning och spaning. När marken är snötäckt infaller den bästa tiden för vargspårning. Tillsammans med guider besöks strategiskt utvalda platser där chansen att se djuren är som störst.
När? Turen erbjuds mars ut.

Bäverjakt

Under april och maj kan du boka en tre dagar lång bäverjakt i Östergötland eller i Värmland. Jakten sker vid bäverdammar och vattendrag. Paketet innehåller delvis guidning. Inkvarteringen sker i jaktområdet i boende med självhushåll.
När? April och maj.

Älgsafari

Följ med en erfaren jägare och hans hundar en dag i skogen och få chansen att komma riktigt nära en älg. Platsen är Granö Beckasin utanför Umeå och du kan även fiska i sjön och bada i vedeldad bastu.
När? Älgsafari ges augusti-september.

Forsränning

Testa forsränning i Sverkestaån, ett par timmars bilresa från Stockholm. Turen tar 2,5 timmar och passerar sex forsar. Den sista, nedre forsen, är den svåraste och ränns två gånger.
När? Turen ges april – oktober. Under perioden juni - september kan du även forsränna i Piteälven.

Fågelskådning i midnattssol

I juni bjuder Tornedalen på midnattssol och en dramatisk natur. följ med Gigi Sahlstrand, lärare och guide, på ett spännande fågelskådningsäventyr i Sveriges östligaste bygd i gränslandet mellan Finland och Sverige. Vi besöker Tornedalens våtmarker och Bottenvikens nordligaste utpost i Haparanda Sandskär. Du vaknar till storspovens sång över Torne älv.
När? Juni.

Den sista trappern i Tornedalen

Färden går i Jack Londons fotspår, där fällfångst på räv och fågel var en naturlig del av vardagen. tillsammans med en professionell guide och hundspann lägger du ut "trap lines" och lever vildmarksliv i hjärtat av Norrbotten. Övernattning sker i tältkåta.
När? Aktiviteten ges till aprils slut.

Hela artikeln publicerades ursprungligen i Forum Sveaskog nummer 1 2013.
Läs tidningen här.

Upplevelser året runt

  • Inatur.se är en webbportal som marknadsför och säljer produkter inom jakt, fiske och naturturism. En smart kartfunktion gör det enkelt att hitta produkter inom valfritt område.
  • Bakom satsningen står Sveaskog. Norska statskog driver sedan 2003 en norsk version – inatur.no