Det här händer i Sveaskogs ekoparker i sommar

Det här händer i Sveaskogs ekoparker i sommar

Njut av en cykeltur i Ekopark Böda på Öland eller dra upp en abborre på Hornslandet, öster om Hudiksvall. Här kommer några tips på vad du kan göra i Sveaskogs ekoparker i sommar.

Nyheter | 2013-07-01

Hantverksveckor  Hornslandet

Den 6 juli drar Hantverksveckorna igång på Hornslandet. Under två veckor kommer lokala hantverkare att ställa ut. Den som vågar kan också prova den traditionella skogsarbetarrätten kolbullar.

Sommarvandring i Ekopark Halle-Hunneberg

Delta i någon av de många sommarvandringar som går kvällstid på Halle-Hunneberg, öster om Vänersborg. Guider från olika lokala föreningar ansvarar för turerna där de bland annat berättar om bergens natur- och kulturvärden. Sveaskog ansvarar för en av sommarvandringarna och kommer då berätta om sina olika naturvårdsåtgärder i ekoparken.
Halle-Hunneberg

Halle-Hunnerbeg
Halle-Hunneberg

Ta båten till Ekopark Ridö

Ekoparken består av ett sjuttiotal öar och skär i västra Mälaren. Just nu pågår restaureringar av trädklädda betesmarker på Sundbyholmsön i Ekopark Ridö. Skötselåtgärderna är en del av Sveriges genom tiderna största naturvårdsprojekt, finansierat av EU. Ekoparken består av ett 70-tal öar och skär i västra Mälaren, som endast nås med båt. Sommartid trafikeras arkipelagen av Rederi Mälarstaden som kör flera turer dagligen. På den största ön, Ridön, finns ett vandrarhem och ett café.

Skylt Lastudden

Njut av naturen i Ekopark Böda

Njut av naturen på nordligaste Öland i Ekopark Böda. Här finns höga natur- och kulturvärden med orkidéer, många olika fåglar och fornlämningar. En gammal cykelled kommer också att iordningsställas i Skäftesområdet. Cykelleden ingår i Ölandsprojektet ”Från fyr till fyr” och är en led som ska anpassas speciellt för cykelturismen.

Fisket är tillbaka på Hornslandet

Hornslandet är en halvö öster om Hudiksvall med en säregen och värdefull natur. Insjöfisket på Hornslandet har legat vilande ett tag men har tagits upp igen efter årsskiftet. Hornslandet är en av fem platser i Sverige som fått fiskekortet tillbaka. I sommar kan du köpa fiskekort både för naturvatten och "Put and take" på Hölicks Havsresort och Hudiksvall Turistbyrå.