Indonesien lär av Sveaskog

Indonesien lär av Sveaskog

På tisdag får Sveaskogs Ekopark Rautiorova besök av en indonesisk ambassadörsdelegation. Sveaskog vill visa gästerna hur de kan bedriva naturvård och skogsbruk i de indonesiska regnskogarna. 

Nyheter | 2013-10-14

Hallå där Lars-Göran Ek, naturvårdsspecialist Sveaskog, som i morgon tisdag har den indonesiska delegationen på ett halvdagsbesök i Ekopark Rautiorova. Vad handlar besöket om?
– Det är en delegation på 21 personer från Indonesien, bland annat deras ambassadör i Sverige, som ska få en guidad tur i Ekopark Rautiorova. Jag kommer även att hålla en utomhuslunch med föreläsning om ekoparkerna och hur Sveaskog arbetar som skogsbolag.

Vad kommer Sveaskog att visa upp?
– Vi ska visa hur vi sköter våra ekoparker, att det går att bedriva naturvård och skogsbruk parallellt. Vi kommer att berätta hur viktigt Sveaskog tycker det är att bevara ekoparkernas naturvärden. Naturvård och skogsbruk behöver inte vara antagonister med varandra. Förhoppningsvis kan de lära sig av våra metoder, se kopplingen mellan ekonomi och ekologi och ta med idéerna hem till sina regnskogar.

Vad är det för slags skog den indonesiska delegationen kommer att besöka?
– Det är en stor ekopark, på nästan 5000 hektar, med väldigt, väldigt gamla träd. Många av granskogarna har stått där sedan 1600-talet. Det finns faktiskt tallar som är närmare 600 år. 

För mer information kontakta:

Pressinbjudan

  • Tisdag 15 oktober kl. 09:00-12:30 bjuds journalister in att följa med på ett halvdagsbesök i Ekopark Rautiorova. 
  • Naturguider från Tornedalens Folkhögskola erbjuder en guidad tur i parken, följt av en utomhuslunch och föreläsning på temat ekopark.