Premiären i Mörrum blev en folkfest

Premiären i Mörrum blev en folkfest

Klockan 09.00 på långfredagen 29 mars brann kanonen av och markerade starten för den 73:e säsongen vid ett av landets mest kända fiskevatten - Mörrums Kronolaxfiske.  

Nyheter | 2013-04-02

Mer än 800 förväntansfulla sportfiskare från ett tiotal länder fiskade längs den 15 km långa fiskesträckan under påskhelgen och platserna till premiären har sedan månader varit slutsålda.

Trots bistert väder och ett lätt snöfall var stämningen på topp och förmodligen har det aldrig förut samlats så mycket människor längs åkanten för att uppleva folkfesten. I Laxens Hus var det trängsel då många nyfikna ville besöka mässan och runt om i byn märktes det verkligen att säsongen nu är igång.

– En fantastisk dag, premiären vid Mörrum är en folkfest för hela bygden! Nu väntar vi bara på att våren på riktigt ska anlända till södra Sverige, säger platschefen vid Mörrums Kronolaxfiske, Ola Söderdahl.

Totalt fångades det under premiärdagen över 200 fiskar. För mer information och fler bilder, se www.morrum.com eller www.facebook.com/kronolaxfiske

För mer information:

Mörrums Kronolaxfiske

 • Totalt fångades under premiärdagen 234 laxartade fiskar, av dessa återutsattes 200.
 • Fångsterna fördelades enligt nedan:
  113 laxar (109 återutsattes)
  102 öringar (86 återutsattes)
  13 hybrider (7 återutsattes)
  6 regnbågar ( 0 återutsatta)
 • Under hela påskhelgen landades totalt 482 fiskar, av dessa återutsattes 412 stycken, alltså 85%!