• Vi är en trygg leverantör

    Våra kunder kommer tillbaka.

Affärs- och leveransformer

Våra kunder kommer tillbaka.

Vi sätter stort värde på långsiktiga affärsrelationer och gör alltid vårt yttersta för att möta våra kunders önskemål. Vi är kända för att vara en stor och trygg leverantör som håller vad vi lovat. 

Vi har en stor förmåga att leverera, på såväl korta som långa distanser. Det är vi stolta för. Komplexa order ska upplevas enkelt för dig som kund. Vi tror vi lyckas med det. För kunderna kommer tillbaka. Välkommen med din förfrågan!

Läs mer om avtal och leverans här:

Virkesaffären diskuteras

När du har kontaktat någon i vår försäljningsorganisation går vi igenom dina önskemål. Affären och underlag avtalet diskuteras, till exempel volym, leveransplats, prismodell och tjänsteinnehåll. Beroende på tjänsteinnehåll i affären betalar du olika pristillägg. Exempel på sådana tillägg kan vara FSC®-premie, avvikelsehantering, leveransplanetillägg. Du som köpare står oftast för någon form av betalningssäkerhet.

Pris och leverans

Normalt är Sveaskog befraktare och står för transport av leveransvirket till överenskommen leveransplats där mätning görs och ansvaret för varan övergår till köpare. För leveranser till länder utanför Sverige sker leverans med ett eller flera av transportmedlen tåg, båt och lastbil. 

Vi har två prismodeller: Fast pris fritt leveransplatsen (transportkostnaden inkluderas), samt pris fritt bilväg med tillägg för transportkostnad till leveransplats. Tillägget kan vara fast eller rörligt (faktisk kostnad). Vid båtfrakt används vanligen leveransvillkoren FOB (Free On Board) eller CIF (Cost Insurance and Freight).

 

Det här är FSC®

  • FSC® är en oberoende internationell organisation för certifiering av ansvarsfullt skogsbruk. Målet är att skogen brukas på ett ansvarsfullt sätt, såväl miljömässigt, socialt som ekonomiskt. FSC:s logo på produkter står för oberoende certifiering av skogsbruk och produkttillverkning enligt FSC:s regler.
  • Sveaskogs logolicensnummer FSC® C008344

Visste du att...

  • Sverige är fjärde största exportören i världen av sågade och hyvlade barrträvaror, och den femte största exportören av pappersmassa. 
  • Sveaskog är fjärde största skogsägaren i Europa. 
  • Sveaskog har stor kompetens att leverera på såväl korta som långa distanser.