Mörrom logotype, tar dig till startsidan

Boka guidning

Att lyckas med ett lax och havsöringsfiske handlar mycket om att lära känna ett vatten över en säsong. Att boka en fiskeguide är väldigt lärorikt och framför allt en snabbare väg till en fångad fisk.

Att fiska i olika vattenflöden, olika vattentemperaturer, att lära sig hitta längs vattendraget, vilken utrustning är lämplig osv. Mörrums Kronolaxfiske har 5 olika fiskesträckor på ca 2 mil tillsammans. Säsongen är lång och mellan mars och september varierar förhållandena extremt mycket.

Varför boka en fiskeguide?

En guide kan du boka från 1 timme till hur många timmar du vill. Av guiden får du alltid en genomgång av fiskeregler, val av utrustning och beten, en fiskestrategi, karta över den fiskesträcka du köpt fiskekort på där guiden markerar var du skall lägga mest tid. Om du bokar mer än 1 timme följer guiden med ut längs den fiskesträcka du valt att köpa fiskekort på. Att fiska med guide kommer att ge dig kunskaper och en fiskeupplevelse för livet!

Att lära sig läsa ett vatten för att hitta ståndplatser. Hur bygger man en fiskestrategi? Finslipa kasttekniken. Hitta rätt på fiskesträckorna. Att lära sig om vattnets och fiskens biologi/ekologi i samverkan, en viktig kunskap och förståelse som ökar dina fångst chanser. Uppslagen är många vad en guide kan göra för dig.

Oavsett om du bokar 1 timme eller mer är vårt mål att uppfylla dina önskemål och förväntningar. Att träffa en guide är som att vara med din bästa fiskekompis. Våra guider har lång erfarenhet av lax och havöringsfiske.

Inför din bokade guidning

Du kan boka en guide med kort eller lång framförhållning. Att vara förberedd inför en guidning är inte bara viktigt för dig utan även för guiden. Med guidens hjälp kan båda parter förbereda sig efter dina önskemål och förutsättning. En god kontakt med guiden ger en bättre upplevelse.

Vi skräddarsyr fisket åt dig eller till en grupp

Oavsett om du är ensam eller i en grupp hjälper vi dig med att skapa en fantastisk fiskeupplevelse. Från slutet av mars till den sista september erbjuder vi lax och havsöringsfiske i Mörrumsån. Från oktober till mars erbjuder vi gädd- och havsöringsfiske längs kusten. Vi har möjligheterna att paketera en upplevelse med mat, fiske, boende och kunskap efter dina önskemål. Kontakta en av våra guider för mer information.

Föredrag

Är ni intresserad av laxfiske, fiskevård eller om det historiska fisket i Mörrum från 1231 till idag. Är ni en grupp, förening, företag eller liknande kan vi besöka er eller varför inte besöka oss. Kontakta guiderna för bokning och planering av det ni är intresserad av.

För mer information och bokning av guide kontakta:

Stefan Karlsson, fiskeguide
070-207 51 70 eller stefan.karlsson@sveaskog.se

Philip Palmér, fiskeguide
072-207 60 87 eller philip.palmer@sveaskog.se