Mörrom logotype, tar dig till startsidan

Kastkurs för tvåhandsspö, 1 dag

Att fiska lax och havsöring med fluga och tvåhandsspö är en fantastisk upplevelse. Att lära kastet med instruktör och nya fiskevänner underlättar avsevärt. Dagens fokus ligger på kastteknik för både nybörjare och för den som vill fördjupa sig. Vi tittar även på val av utrustning för att få kastet att fungera optimalt. Välkommen till en spännande och lärorik dag vid Mörrumsån!

Upplägg:

Kursen startar klockan kl.09:00 vid Laxens Hus i Mörrum. Med avbrott för lunch lägger vi större delen av dagen på kastteknik som grundligt byggs upp från enkla övningar (rollkast) till mer avancerade (vinklade underhandskast, ”speycast”). Även utrustningens olika delar tas upp och hur den kan bidra till ett bättre fiske. Efter kursen är avslutad finns det möjlighet att fiska vidare under kvällen. En instruktör leder dagens övningar utifrån individuella behov. Det innebär att du kan vara fullständig nybörjare eller en rutinerad fiskare som vill utveckla ditt kast ytterligare.

Vill du stanna en eller två dagar till och fortsätta fiska? Boka fiskekort och boende på webben eller via vår reception på +46(0)454-501 23. Har du långt till Mörrum kan du även boka boende natten före kursen. 

Ingår:

Fiskekort för ”Norra 17–32 & Södra 1–16”, kursledning och kastinstruktioner, lunch, fiskeutrustning och vadarbyxor.

Tillfällen:

Alla helgfria vardagar från den 1 april till den 27 september. Max 3 deltagare per tillfälle

Platser:

3st/tillfälle

Pris:

3500: -/person

Kontakt

Allmänna frågor
Vid allmänna frågor, kontakta receptionen i Mörrum.
Tel: 0454-501 23
E-post: morrum@sveaskog.se

Frågor om bokning och betalning
Vid frågor om bokning och betalning, kontakta vår officiella leverantör By Nordiq.
Call center: 0411 – 23 66 00 
E-post: bokning@bynordiq.se 

Generella bokningsvillkor