Mörrom logotype, tar dig till startsidan
Boka kastkurs för tvåhandsspö

Boka kastkurs för tvåhandsspö

Att fiska lax och havsöring med fluga och tvåhandsspö är en fantastisk upplevelse. Att lära kastet med instruktör och nya fiskevänner underlättar avsevärt. Välkommen till en spännande och lärorik dag vid Mörrumsån! 

Dagens fokus ligger på kastteknik för både nybörjare och för den som vill fördjupa sig. Vi tittar även på val av utrustning för att få kastet att fungera optimalt. 

Boka här >

Upplägg:

Kursen startar kl. 09.00 vid Laxens Hus i Mörrum. Med avbrott för lunch lägger vi större delen av dagen på kastteknik som grundligt byggs upp från enkla övningar (rollkast) till mer avancerade (vinklade underhandskast, "speycast"). Även utrustningens olika delar tas upp och hur den kan bidra till ett bättre fiske. Kursen avslutas kl. 17.00, men möjligheten finns att fiska vidare under kvällen. En instruktör leder dagens övningar utifrån individuella behov. Det innebär att du kan vara fullständig nybörjare eller en rutinerad fiskare som vill utveckla ditt kast ytterligare. 

Har du ingen egen fiskeutrustning eller vadarbyxor finns det att hyra.

Vill du stanna en eller två dagar till och fortsätta fiska? Boka fiskekort och boende på webben eller via vår reception på +46(0)454-501 23. Har du långt till Mörrum kan du även boka boende natten före kursen. 

Ingår:
Fiskekort för "Norra 17-32 och Södra 1-16", kursledning och kastinstruktioner, lunch.

Period:
Måndagar i jämna veckor, hela säsongen. Max 3 deltagare per tillfälle.

Senast uppdaterad: 2022-04-05