Mörrom logotype, tar dig till startsidan

Exklusivt fiske i Skräbeån

Börja det nya året och fiskesäsongen med ett spännande fiske på privat sträcka i Skräbeån.

Mellan Ivösjön och Östersjön i nordöstra Skåne rinner den klara Skräbeån, en liten vacker å på ca 5 km totalt. Mörrums Kronolaxfiske kan i samarbete med Trolle Ljungby AB erbjuda fiske på den mellersta delen som är ungefär 3 km lång. Sträckan är omväxlande till sin karaktär med både snabbare och långsammare partier som är mer eller mindre lättillgängliga. Fiskeplatserna är begränsade och oftast fiskar man av mindre utrymmen innan förflyttning. På sträckan ligger det träd och grenar, vilket gör att själva kastningen sätts på prov, därför vill vi förtydliga att detta fiske lämpar sig bäst till den mer erfarna flugfiskaren.

Boka här

På fiskesträckan fångas det både övervintrad och nystigen havsöring, men även lax. Utrustningen som vi rekommenderar är ett kortare tvåhandsspö runt 11–12 fot # 7-8 eller ett enhandsspö runt 9-10 fot # 7-8. Ofta behövs det en snabbsjukande klump, där densiteten varierar beroende på vattenföringen, allt från flyt/sjunk3 ner till hel klump i sjunk 5/6.

Mellan 9 januari till 15 mars bedrivs fiske endast 2 dagar/vecka för max 3 personer/dag. De andra dagarna står sträckan tom, dvs att sträckan är helt ofiskad inför varje fisketillfälle.

Tillfällen

Tisdagar
6 feb
13 feb
20 feb
27 feb
5 mars
12 mars

Fredagar
9 feb
23 feb
8 mars
15 mars 

Lördagar
17 feb
2 mars      

Platser

Fisket är maximerat till 3 personer per tillfälle. Om inte alla 3 platser blir bokade förbehåller vi oss rätten att ställa in fisket för aktuell dag eller flytta till ett nytt datum. Under denna period finns det en stor risk att vintern ställer till det för att genomföra en bokning. Detta är något som vi kommer att hålla koll på. Vid förhållanden då fisket ej kan genomföras kommer vi att kontakta de som bokat i god tid och vi återbetalar hela summan till er, alternativt flyttar till annat datum.

Pris

Tisdagar
990:- / person / dagsfiske. Fiskekort, 2 timmars översiktsguidning.  

Fredagar
1390:- / person / dagsfiske. Fiskekort, 4 timmars guidning samt en varm gulaschsoppa.       

Lördagar
1890:- / person / helgfiske. Fiskekort (lör) 4 timmars guidning, lunch samt övernattning på Mörrums Kronolaxfiske lördag-söndag alternativt fredag-lördag. (vandrarhemsstandard, sängkläder ingår, städning & utcheck skall du vara klar med på avresedagen.)  

 

Kontakt

Vill du veta mer om paketets innehåll och val av fiskeutrustning, var vänlig kontakta en av våra guider Stefan Karlsson stefan.karlsson@sveaskog.se eller Philip Palmer philip.palmer@sveaskog.se . Frågor angående bokning, var vänlig kontakta morrum@sveaskog.se

Vi träffas på Preem (samlingsplats se karta/pdf) i Bromölla för gemensam avfärd kl. 08.00 på vald fiskedag. För er som kommer att bo på Mörrums Kronolaxfiske tar det ca 20 min att köra till Bromölla/Preem. Under de 4 guidetimmarna skall vi tillsammans gå över den översta, mellersta och den nedre sträckan. Lunch serveras kl 12.00. Fiske på egen hand under eftermiddagen.

Fiskeregler: Det är endast tillåtet att fiska med flugspö. All fångad fisk måste återutsättas. Vid återutsättning skall fisken ligga kvar i vattnet och får inte lyftas ovanför vattenytan.

 

karta skräbeån.jpg

Ladda ner karta som pdf

 

Boka här

 

Stanna några dagar extra för att utnyttja havsöringsfisket på kusten. Den östra delen av Blekinge erbjuder mängder med fina platser längs kusten. Från Mörrums Kronolaxfiske når du platser med bil på 10 till 40 min. Vi tipsar gärna var ni skall åka. Vill ni stanna några extra dagar kontaktar ni oss för bokning på 0454 – 50123 eller morrum@sveaskog.se