Mörrom logotype, tar dig till startsidan

Laxens Hus

Vid Kungsforsen, i centrala Mörrum, ligger centrum för sportfisket i ån. Här hittar du sportfiskekontor, shop och en utställning om Laxens liv och fiskets historia.

Laxens Hus är hjärtat i verksamheten. Laxens Hus samt restaurangbyggnaden ritades av den  Karlshamnsättade arkitekten Jonas Glock. Arkitekten hämtade inspirationen från den gamla bebyggelsen på platsen - det magnifika, tre våningar höga och faluröda Mörrums Kronokvarn med anor från 1500-talet och som revs 1972.

Laxens Hus invigdes med pompa och ståt den 10 maj 1992, symboliskt nog före "Mörrums nationaldag" den 11 maj. I Laxens Hus ligger förutom utställning, fiskeshop och sportfiskekontor även personalens arbetsplatser. Vid Laxens Hus finns också den officiella invägningen där all fisk som tas upp ska vägas. 

Under fiskesäsongen är detta en naturlig samlingsplats och här surrar luften av fiskehistorier, tips och glada tillrop. För dig som inte fiskar är det också det mest tillgängliga området för att få se sportfiskare och deras kamp. I anslutning till Laxens Hus finns även vår konferenslokal. Området är handikappvänligt. 

Varmt välkommen till Laxens hus!