Mörrom logotype, tar dig till startsidan

Mete

Mörrumsån har sedan 1940-talet varit synonymt med lax- och havsöringsfiske. Men laxen och havsöringen är inte de enda arter som lever i ån. Mörrumsån är ett av Sveriges artrikaste vatten när det kommer till fisk.

 

Mete i Mörrumsån 

I Mörrumsån hittar du bland annat mört, löja, abborre, sutare, brax, id, färna, gädda och många fler spännande arter. Att meta är det effektivaste sättet att komma i kontakt med dessa arter. Att meta är oftast det första fiskesätt man börjar med, det är ett enkelt och effektivt sätt att fånga en fisk på. Att bara sitta och titta på ett flöte är både avslappnande och spännande i väntan på nappet. Om du metar med majs, en bit bröd eller deg har du möjligheten att fånga många olika arter.

Mete kan också göras betydligt mer avancerat genom att rikta sitt fiske på en speciell art. Här krävs både kunskap, utrustning och erfarenhet. Detta fiske kallas oftast för ”Specimen mete”. Ofta använder sig man spö och rulle som liknar en traditionell spinnfiskeutrustning men med lite andra egenskaper. Med en sådan utrustning kan man meta från botten upp till ytan med olika metoder.

Oavsett vad du är intresserad av när du vill meta och inte har kunskapen, så hjälper vi dig! Och man behöver inte ha all ”rätt” utrustning, det går bra att meta på ett mer avancerat sätt med en vanlig spinnfiskeutrustning. Mete är fantastiskt, alla kan meta och du kan ”nörda” ner dig fullständigt i metoder och utrustning. Mete är för alla!

Läs mer och boka de olika typerna av kort för mete och bokning under Regler & kortbeskrivning