Mörrom logotype, tar dig till startsidan

Mörrums Kronolaxfiske vinner turismpris

Vid en gala under fredagskvällen vann Mörrums Kronolaxfiske region Blekinges turismpris vid en årliga Guldeken-galan. Guldeken är Blekinges egen näringslivsgala som sedan 1995 lyft goda exempel i regionen. 

- Det är jätteroligt! Det känns väldigt fint att få denna uppskattning, särskilt efter detta corona-år som varit en stor utmaning för alla, inklusive för vår verksamhet, säger Ida-Maria Rigoll, platschef vid Mörrums Kronolaxfiske.

Mörrums Kronolaxfiske är en del av Sveaskog. Mörrumsån är känd bland sportfiskare i hela Europa, eftersom det vilda beståndet av lax gör fisket i ån unikt. Med 10 000 fiskedagar och 250 000 besökare är det ett av Blekinges största och mest välbesökta turistmål. Laxfisket i Mörrumsån beskrivs första gången redan år 1231. Än idag är fisket av stor betydelse för bygden. 

Det bedrivs också en omfattande fiskevård vid Mörrums Kronolaxfiske, vilket också bidrar till det stora intresset för ån. Hit kommer förutom sportfiskare även forskare för att ta del av verksamhetens samlade erfarenhet kring lax och havsöring.

Kontakta oss

Ida-Maria Rigoll, platschef Mörrums Kronolaxfiske, 070-295 33 45

Sveaskogs presstjänst, 08-655 90 50, press@sveaskog.se