Sveriges största sportfiskefest – Kronolaxfisket i Mörrum har premiär för 83:e gången

Lördagen den 25 mars är det dags för ett säkert vårtecken – den 83:e premiären av Kronolaxfisket i Mörrum, en attraktion som är känd bland sportfiskare i hela Europa. Mörrums Kronolaxfiske är en del av Sveaskog i Blekinge. Alla är välkomna att delta vid premiären.

Mörrums Kronolaxfiske har en stolt historia av sportfiske och vattenvård som går tillbaka till 1941. Det vilda beståndet av lax och havsöring gör fisket i Mörrumsån unikt och verksamheten är känd bland sportfiskare i hela Världen. Ett normalår har vi minst 250 000 besökare från 15 till 20 länder. Förutom att verksamheten rymmer fiske, fiskeförvaltning och forskning om lax och havsöring erbjuder de sina gäster boende, konferensmöjligheter, butik med utrustning, utställning om laxfiskets historia, akvarium, studiebesök, seminarier och utbildning.

Kronolaxfisket i Mörrum har ofta uppmärksammats för förmågan att sprida kunskap om fiske, sitt stora fokus på hållbarhetsfrågor och inte minst för att de har lyckats ställa om och tänka nytt utifrån naturens förutsättningar. Vilket också uppmärksammades 2021 då Mörrums Kronolaxfiske nominerades till det Stora Turismpriset vilket utdelas av Tillväxtverket.

- Att få starta årets fiske är ett säkert vårtecken och en härlig känsla. Under och efter pandemin har fler svenskar än tidigare fiskat – att komma ut i naturen verkar onekligen ha blivit ännu mer populärt och naturturismen växer, säger Tony Forsberg som är platschef på Mörrums Kronolaxfiske.

Ur programmet:

8.45 Samling vid Laxens Hus

9.00: Fisket öppnas genom att Fiskmästarn enligt tradition skjuter av kanonen vid Laxens Hus

9.05: Fiske och mingel

Datum: 25 mars

Plats: Kvarnvägen 1. Parkering finns i samhället.

På plats kommer det även att finnas torghandel och Tony Forsberg utlovar dessutom skönsång.

Vid frågor från media, kontakta Tony Forsberg, på telefon 010-471 81 32.