Sveaskogs jaktwebb i ny fas – ökar antalet jägare

För ett år sedan lanserades Sveaskogs nya Jaktwebb för jägare. Nu växlar vi upp inför jaktåret 22/23 med ytterligare drygt 4 000 jägare inom 500 jaktlag över hela landet, som ska börja använda personliga jaktkort.

 

- Hittills har mer än 400 jägare testat modellen med gott resultat, och nu kan vi äntligen erbjuda fler samma möjlighet, säger Rickard Sandström, jakt- och klövviltschef i Sveaskogs marknadsområde Syd.

Enkelhet och tydlighet

Rickard Sandström berättar att den nya Jaktwebben tillför många mervärden:

I Jaktwebben kan jägarna genomföra en säker och smidig betalning, följa sin avskjutning, exportera sina jaktgränser till WeHunt, ta del av fina erbjudanden från samarbetspartners och läsa om Sveaskogs policy för den som jagar på vår mark.

Betalningsmodellen förändras jämfört med idag, så till vida att Sveaskog inte skickar en faktura på hela jaktarrendet till en fakturamottagare. Istället betalar respektive jaktlagsmedlem sitt personliga jaktkort själv, direkt till Sveaskog. 

- Jag tror att det blir en betydligt bättre och tydligare lösning för de flesta jägare. Man får bättre koll på vad som gäller för sin jaktmark och sitt jaktlag, säger Rickard Sandström. 

 

Alla får jaga vidare 

Samtliga som är registrerade i Jaktrapport kommer att erbjudas samma möjlighet att jaga även nästa säsong. Det nya upplägget innebär i korthet att jägarna sluter ett årligt personligt avtal med Sveaskog, med rätt att jaga på ett visst område på vår mark. Inför varje jaktår får de ett nytt erbjudande där de erbjuds att jaga på sitt jaktområde. De behöver alltså inte själva ansöka på nytt.

Under denna vecka har information gått ut till dem som berörs av förändringen inför jaktåret 22/23. Föredelningen av jaktlag är jämn över landet, från Skåne till Norrbotten. Vi kommer att skala upp Jaktwebben under 2 - 4 års tid, så alla får tyvärr inte tillgång till detta samtidigt. Det kommer i huvudsak att gälla jaktlag där merparten av jaktmarken är på Sveaskogs mark, avslutar Rickard Sandström.

För mer information:

Bild på Rickard Sandström

Rickard Sandström