Succé för Ungdomsfiskets dag i Mörrum

Sista veckan på sommarlovet arrangerades Ungdomsfiskets dag vid Mörrums Kronolaxfiske. Ett 40-tal ungdomar deltog och fick hjälp med utrustning och tips av Kronolaxfiskets personal och elever från Norrevångsskolan i Karlshamn. Precis som förra året blev dagen en succé. 

För andra året anordnades i förra veckan Ungdomsfiskets dag på Mörrums Kronolaxfiske i Blekinge.    

- Dom här dagarna är så fantastiskt livgivande och fyllda av glädje. Barnen tycker det är roligt, hittar nya kompisar och är ute en hel dag utan att behöva en skärm, säger Ida-Maria Rigoll, platschef på Mörrums Kronolaxfiske.  

Tanken med satsningen är att få fler ungdomar intresserade av sportfiske men också naturen och vattnet i stort. Det är också en del i en medveten satsning från Kronolaxfisket för att föryngra sin målgrupp.   

- Det är härligt med entusiasmen och upptäckarglädjen hos barnen, säger Per Karlsson som är guide på Kronolaxfisket. I många fall skulle de vuxna som vi guidar vinna på att ställa samma frågor som barnen gör.   

Nästa år är traditionen tillbaka - en gång på våren och en gång på hösten. För att hålla koll på när det är dags – gilla Mörrums Kronolaxfiske på Facebook