Sportfiske för ungdomar

Sportfiske för ungdomar

Sveaskog arbetar för att ge fler möjlighet att uppleva glädjen med fiske och satsar därför på att intressera unga för fiske och natur.

På Sveaskog erbjuder vi:

  • Gratis fiske för ungdomar under 20 år vid fiske i naturvatten på Sveaskogs fiskekortsområden
  • Olika rabatter och utbildningsdagar vid Mörrums Kronolaxfiske 
  • Gruppkort för skolklasser vid fiske i naturvatten
  • Utöver detta så samverkar vi bland annat med Sportfiskarna i allt från sponsring av lägerverksamhet till projekt som alla syftar till att ge fler ungdomar möjlighet att fiska

Börja Fiska

Det unika samarbetet mellan Sveaskog, Abu Garcia, Sportfiskarna, Unga sportfiskare och utvalda sportfiskebutiker runt om i Sverige ger alla barn och ungdomar upp till 16 år chansen att prova på sportfiske helt utan kostnad under sommarlovet. Läs mer på Sportfiskarnas webbplats.

KlassDraget

KlassDraget är Sportfiskarnas stora satsning där skolbarn erbjuds fiske och friluftsliv på schemat! Sedan 2007 har mer än 50 000 skolbarn deltagit i KlassDraget. Sveaskog bidrar till satsningen genom att fritt upplåta naturvatten på våra fiskekortsområden åt arrangerande klubbar/ föreningar. För närmare information och anmälan kring fiskeaktiviteter i Klassdraget kan du hitta på Sportfiskarnas hemsida.

Ungdomsfiskekort

  • Ungdomar under 20 år fiskar gratis i naturvatten på Sveaskogs fiskekortsområden, fiskekort krävs dock. Klicka på länken, ladda ner fiskekortet, skriv ut och skriv under med ditt namn och personnummer. 
  • Sveaskogs ungdomsfiskekort .
  • Fiskekortet ska alltid medföras vid fiske och kunna uppvisas på begäran tillsammans med giltig legitimation. Du behöver inte ladda ner och skriva ut ett eget fiskekort om du är under 20 år och fiskar tillsammans med vuxen som löst fiskekort på naturvatten.