Bli trainee på Sveaskog

Vill du ta ett grönt kliv i karriären? Kom med på vår resa till att vara världsledande på hållbart värdeskapande i skogen! Bli trainee på Sveaskog.

Traineeprogrammet 2024-25 startar i mitten av augusti 2024 och pågår till sista april 2025. Ansökan till traineeprogrammet är nu stängd.

Hur är det att vara trainee på Sveaskog?

Philip Sundin berättar om sin tid som trainee 2023-2024 inom Digitalisering & IT på Sveaskog.

Om traineeprogrammet 2024-2025

Vi söker ambitiösa individer med intresse för skogen och en vilja att utvecklas och lära sig. Under traineeprogrammet kommer du att få möjlighet att bekanta dig med olika delar av verksamheten och få en bred grund att stå på inför framtiden. På köpet får du många trevliga kollegor i hela Sverige.

Som trainee kommer du att lära känna bolagets alla verksamhetsområden genom såväl praktiska som teoretiska moment. Uppgifterna kommer att vara varierande och lärorika, med syfte att ta vara på och utveckla just din kompetens. Målet är att du efter programmet ska känna att du har utvecklats både som person och i din blivande yrkesroll.

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid och en tydlig roll i organisationen från start. På så sätt får du chans att successivt växa in i din roll i verksamheten parallellt med traineeprogrammet.

Företagsgemensamma och individuella moment

Det är verksamhetens behov som styr vilka roller, profiler och geografiska placeringar som vi söker till programmet. Det innebär att innehållet i programmet och placeringsorter kan variera från år till år.

Den första tiden fokuserar vi på företagsgemensamma inslag för att du ska få en god kunskap om och förståelse för vår verksamhet och vårt uppdrag. I takt med att du steg för steg växer in i din roll, och beroende på dina intressen och verksamhetens behov, bygger vi successivt på med individuella inslag i ditt program.

Mer om att jobba på Sveaskog