Bli trainee inom IT på Sveaskog

Sök en plats som IT-trainee på Sveaskog och upptäck vår värld av gröna möjligheter.

Om traineeprogrammet 

Vill du jobba med utmanande frågor som rör både digitalisering och skogsbruk samt kick-starta din karriär inom IT? Då är detta ett traineeprogram för dig.

Vi söker ambitiösa individer med intresse för skogen och en vilja att utvecklas och lära sig. Under trainee-programmet kommer du att få möjlighet att bekanta dig med olika delar av verksamheten och få en bred grund att stå på inför framtiden. På köpet får du många trevliga kollegor i hela Sverige. 

Som trainee kommer du att lära känna bolagets alla verksamhetsområden genom såväl praktiska som teoretiska moment. Uppgifterna kommer att vara varierande och lärorika, med syfte att ta tillvara på och utveckla just din kompetens. Målet är att du efter programmet ska känna att du har utvecklats både som person och i din blivande yrkesroll.

Ansökan till traineeprogrammet 2023 är nu stängd.

 

Om dig 

Vi söker dig som nyligen har tagit en akademisk examen som systemvetare, ingenjör eller motsvarande. Du har som längst arbetat ett till två år inom IT. Du har en stark vilja att lära och utvecklas samt intresse för digitaliseringens möjligheter.  

Du tycker att det är spännande att träffa människor och knyta kontakter. Du är initiativrik, självgående och serviceinriktad. Du trivs med att arbeta självständigt men har också lätt för att samarbeta med kollegor och bidra till god stämning.  

Vårt koncernspråk är svenska, som du förväntas ha goda kunskaper i, både muntligt och skriftligt. Goda kunskaper i engelska är meriterande.  

Vårt erbjudande till dig 

Att arbeta hos oss innebär stor frihet samtidigt som du förväntas ta ansvar, visa mod och vara nyfiken. I det ingår att ta ansvar för din egen och verksamhetens utveckling samt att vara en lagspelare och bra kollega. Vi kallar det aktivt medarbetarskap.

Alla Sveaskogs kontor är möjliga stationeringsorter, men eftersom många medarbetare som arbetar med IT finns i Umeå, Piteå, Östersund, Stockholm och Jönköping är de orterna att föredra. Resor inom Sverige är vanligt förekommande.   

Mer om att arbeta på Sveaskog