Äventyr Ekopark

Följ med våra äventyrare när de utforskar våra 17 nordligaste ekoparker. De möts av väglös vildmark, blöta myrar, oändligt med surrande mygg - utan mobiltäckning. Förhoppningsvis belönas de med makalösa vyer och minnen för livet.

Här börjar äventyret

Maria, Sara, Therese och Lisa Ekopark Skatan

Maria, Sara, Therese och Lisa

Följ med de idrottande föräldrarna Maria, Sara, Therese och Lisa som paddlar, cyklar och springer genom Ekopark Skatan. Är myggplågan äntligen över i september? Och går det att samsas med älgjägarna?

Erik Johansson och Sofie Ahlberg Ekopark Käringberget

Erik Johansson och Sofie Ahlberg

Följ med när Erik Johansson och Sofie Ahlberg korsar Ekopark Käringberget på en rät linje. Kommer bävern att stjälpa eller hjälpa?

Tobias Thomson och Johan Samuelsson Ekopark Ledfat

Tobias Thomson och Johan Samuelsson

Följ med Tobias Thomson och Johan Samuelsson genom Ekopark Ledfat. Det blir en resa genom slående vacker fjällterräng och ett filosoferande över huruvida skogen behöver skogsbruket och vem som ryms i Norrlands inland?

Familjen Stenberg Ekopark Rosfors

Familjen Stenberg

Följ med när familjen Stenberg upptäcker Ekopark Rosfors. Hur går det att lämna skärmar och mobiler hemma? Hittar barnen tillbaka till fantasin och leken?

Henrik Gistvall Ekopark Skatan

Henrik Gistvall

Följ med när Henrik Gistvall cyklar mountainbike genom Ekopark Skatan. Vad tycker han om lederna? Och hur går det med höstregnet?

Familjerna Forsell och Nyblom/Lindström Ekopark Vuollerim

Familjerna Forsell och Nyblom/Lindström

Följ med när familjerna Forsell och Nyblom/Lindström vandrar i Ekopark Vuollerim. Hittar de några fornlämningar? Och hur går det egentligen med knotten?

Erik Waara och Ildikó Fredriksson Ekopark Naakajärvi

Erik Waara och Ildikó Fredriksson

Följ med när Erik Waara och Ildikó Fredriksson från Pajala utforskar Ekopark Naakajärvi. Vad händer när den noggranna planeringen inte fungerar i praktiken? Och hur långt orkar man egentligen bära en kanot genom snårskog och myrar?

Jens Söderblom Ekopark Luottåive

Jens Söderblom

Följ Jens Söderblom som utforskar Ekopark Luottåive och får uppleva både lunchdopp och nattfrost. Men vem är det som plaskar vid sjökanten på natten?

Familjerna Aaskov och Enghag Ekopark Rosfors

Familjerna Aaskov och Enghag

Följ med när tre generationer vandrar tillsammans i Ekopark Rosfors. Kommer de sig upp på Bergtjärnflygget? Och hur går det att somna till kattugglans hoande läte? 

Stephanie Skoog Ekopark Jovan

Stephanie Skoog

Följ med Stephanie Skoog som tillsammans med hundarna Billie och Eddie korsar Ekopark Jovan. Hur går det att navigera med enbart karta och kompass?

Familjen Blomé Ekopark Karhuvaara

Familjen Blomé

Följ med när Daniel, Fanny och Tuva Blomé från Falun utforskar Ekopark Karhuvaara. Hur går det att ta sig fram med en ettåring i den väglösa vildmarken?

Oscar Nordin och Fredrik Olsson Ekopark Storklinten

Oscar Nordin och Fredrik Olsson

Följ Oscar Nordin och Fredrik Olsson som cyklar genom Ekopark Storklinten. Funkar skidbacken för cykel? Och finns det alls någon fisk i Fisklösträsket? 

Malin Blom och Johannes Lindroth Ekopark Vuollerim

Malin Blom och Johannes Lindroth

Följ med när Malin Blom och Johannes Lindroth vandrar i Ekopark Vuollerim. Kommer det höga vattenflödet att ställa till det?

Jonas Eriksson Ekopark Karhuvaara

Jonas Eriksson

Följ med när Jonas Eriksson ger sig ut i väglösa Ekopark Karhuvaara. Namnet Karhuvaara betyder Björnberget och skvallrar om vilket fyrfota djur som trivs i omgivningarna. Blir det något björnmöte för Jonas?

Gustav, Fredrik, Olov, Samuel och Simon Ekopark Varjisån

Gustav, Fredrik, Olov, Samuel och Simon

Följ de vattenvana äventyrarna Gustav, Fredrik, Olov, Samuel och Simon när de paddlar och snorklar sig genom Ekopark Varjisån.

Andreas Lögdahl och Emil Jonsson Ekopark Maunuvaara

Andreas Lögdahl och Emil Jonsson

Följ med när Andreas Lögdahl och Emil Jonsson från Hudiksvall utforskar Ekopark Maunuvaara tillsammans med hunden Jaxon. Får de span på björn eller älg? 

Åsa Ekendahl och Sofia Ingvarsdotter Ekopark Rautiorova

Åsa Ekendahl och Sofia Ingvarsdotter

Följ med när Åsa Ekendahl och Sofia Ingvarsdotter från Göteborg tar sig an vildvuxna Ekopark Rautiorova. Hittar de några framkomliga vägar? Och hur går det att övernatta uppe i ett brandtorn?

Lena Nilsson och Nora Nilsson Nordlund Ekopark Leipipir

Lena Nilsson och Nora Nilsson Nordlund

Följ Lena Nilsson och Nora Nilsson Nordlund när de orienterar sig genom Ekopark Leipipir. Hur går det med myrarna, myggen - och kartläsningen?

Mats Andersson Ekopark Piteälven

Mats Andersson

Följ den erfarne forspaddlaren Mats Andersson genom de virvlande forsarna i Ekopark Piteälven. Hur går det i Benbryteforsen?

Filippa Fälth och Salima Ismail Ekopark Dubblabergen

Filippa Fälth och Salima Ismail

Följ Filippa och Salima som åker från Skånes slätter till de trolska skogarna i Ekopark Dubblabergen. Det blir en resa genom tid och rum - och livets första hjortron.

Per och Helena Isaksson Ekopark Tjadnes-Nimtek

Per och Helena Isaksson

Följ Per och Helena Isaksson som vandrar och cyklar genom gammelskogen i Ekopark Tjadnes-Nimtek. Hittar de till ekoparksbänken?

Lucas Englund Ekopark Luottåive

Lucas Englund

Följ Lucas Englund och hunden Leia genom Ekopark Luottåive. Planen är att korsa ekoparken på en rät linje, utan att avvika från kursen. Hur går det i den snåriga terrängen?

Karolina Johansson och Jonas Eklund Ekopark Ledfat

Karolina Johansson och Jonas Eklund

Följ de ovana äventyrarna Karolina Johansson och Jonas Eklund i Ekopark Ledfat. Klarar de både Sotberget och Ledvattsfjället?

Elin Adén och Julius Kinnunen Ekopark Leipipir

Elin Adén och Julius Kinnunen

Följ Östersundsparet Elin Adén och Julius Kinnunen i Ekopark Leipipir. Klarar de myrarna, myggen och nätterna i hängmatta?

Maria Heikkilä, Elisabet Harju, Elisabeth Ynglöv Ekopark Rautiorova

Maria Heikkilä, Elisabet Harju, Elisabeth Ynglöv

Följ de tre vana vandrarna Maria, Elisabet och Elisabeth som utforskar Ekopark Rautiorova och tipsar om bästa hjortronmyren.

Veronica Ström och Eloise Fredriksson Ekopark Storklinten

Veronica Ström och Eloise Fredriksson

Följ Veronica Ström och Eloise Fredriksson som tar sig an Ekopark Storklinten med cykel, paddleboard och longboard.

Nelly Stenman och Rasmus Wickbom Ekopark Piteälven

Nelly Stenman och Rasmus Wickbom

Följ elitidrottarna Nelly Stenman och Rasmus Wickbom längs Ekopark Piteälven. Hur går det att cykla med tung packning?

Erik Kohl, Mats Olsson, Lorentz Persson Ekopark Käringberget

Erik Kohl, Mats Olsson, Lorentz Persson

Följ musiklärarna Erik, Mats och Lorentz genom Ekopark Käringberget. Kommer deras musicerande att hålla björnarna på avstånd?

Familjen Andersson Ferry Ekopark Jovan

Familjen Andersson Ferry

Följ familjen Andersson Ferry i Ekopark Jovan. Hittar de häckning av tretåig hackspett? Och hur klarar de myggen?

Calle och Jacob Ekopark Naakajärvi

Calle och Jacob

Följ med när Calle och Jacob från Stockholm upptäcker Ekopark Naakajärvi i höstskrud. Hittar de rätt på lederna? Blir det något norrsken?