Sveaskog släpper jaktkort för Idre och Hamra

Nu kan man äntligen köpa Sveaskogs populära kort för småviltsjakt. Efterfrågan är stor och intresset har ökat i takt med att besökarna upptäcker vilka fina områden det är.

De områden som nu öppnar för småviltsjakt ligger i Särna, Idre och Älvdalen, där vi erbjuder över 100 000 hektar småviltjakt, samt i vackra Hamra, där man som jägare får tillgång till 36 000 hektar. 

- Hamra är ett område som innehåller en väldigt skiftande typ av skog. Allt från den mer karga naturen till relativt bördiga sluttningar. I Särna, Idre och Älvdalen finns det mesta. Från fjällnära naturtyp till skogar i myrlandskap, säger Anders Johansson, Sveaskog, jakt- och klövviltsansvarig i Södra Norrland. 

Den 1 augusti börjar jakt på grävling och räv, men det som främst lockar är fågeljakten som startar den 25 augusti. Framförallt är det populärt att jaga skogsfågel som orre, tjäder, dalripa och järpe. 

- Harjakten som börjar den 1 september och vinterns toppfågeljakt på orrtupp och tjädertupp är också intressant för många, säger Anders Johansson.

För mer information

Bild på Anders Johansson

Anders Johansson