Fem utflyktsmål i Sommarsverige

Härliga badplatser, mäktiga landskap och virvlande vattenmassor. Det är helt rätt tid att uppleva vackra Sommarsverige. Här är fem tips på utflyktsmål som passar både stora och små.

Storforsen

Storforsen i Älvsbyn i Norrbotten är en hisnande upplevelse där du kommer nära de virvlande vattenmassorna. Vandra längs slingrande stigar och utsiktsramper och njut av den dramatiska naturen.

Hjälmare kanal

Sveriges äldsta farbara kanal förbinder Mälaren med Hjälmaren. Här kan du uppleva slussning, båtliv, bad, natursköna vandringsleder och ta del av spännande kulturmiljöer.

Ekopark Böda

Ett säreget landskap på Ölands nordligaste spets. Under soliga sommardagar lockar buktens vackra sandstränder. Cykelleden som sträcker sig runt hela Böda är populär. Det stora antalet fornlämningar är unikt i norra Europa. Här finns intakta byar med husgrunder, stenhägnader och gravfält.

Ekopark Hornsö

Ett eldorado för den insektsintresserade – ett av västra Europas viktigaste områden för bevarandet av hotade arter. Djurlivet är rikt och naturen en bedårande mosaik av gamla tallskogar, rika ädellövskogar och fuktiga strand- och lövsumpskogar.

Ekopark Raslången

Skåne och Blekinge möts vid den klardjupa sjön Raslången. Skåda storlom och fiskgjuse längs den flikiga strandlinjen. De skogsklädda omgivningarna skapar en unik vildmarkskaraktär som är ovanlig i dessa delar av Sverige.