Sportlov - här är tips på vinteraktivitet

Vecka sju innebär att sportloven är i full gång. Som Sveriges största markägare kan vi tipsa om en rad olika aktiviteter på Sveaskogs marker. För alla er i Sydsverige gäller det att passa på innan de sista snöresterna smälter bort i den första vårvärmen.

Som Sveriges största markägare har Sveaskog en rad vinterpärlor att ta del av: längdskidåkning, skoterleder, hundspann med mera. 

På gränsen mellan Värmland, Närke och Västmanland sträcker Kilsbergen ut sig. Sedan 25 år tillbaka är Sveaskog med och bidrar till att skapa goda förutsättningar för skidspåren genom Ekopark Kilsbergen. När snön tillåter finns här en rad olika sträckor. 

För många i södra Sverige är skidorter som Kungsberget​ populärt resmål För den som vill söka sig utanför skidområdet finns Ekopark Ovansjö med goda möjligheter till alternativa aktiviteter i form av längdskidspår och skoterled. 

Längst upp i Särna kommun, nära Idre, ligger Ekopark Fjätälven där det finns fina möjligheter till skoteråkning. 

För den som gillar skoteråkning finns det fina skoterleder, bland granurskog och lågfjäll, i Ekopark Ledfat i Arvidsjaurs kommun. 

Vana skidåkare hittar fantastiska möjligheter till ospårad skidåkning i våra Ekoparker i Norrbotten och Västerbotten – områden som täcker stora arealer där man allt som oftast får vara i fred. För den som besöker skidanläggningen Kåbdalis​ i Jokkmokks kommun går det alldeles utmärkt att åka någon mil norrut till Ekopark Luottåive​ – vacker skidåkning för den erfarna bland flera hundra år gamla tallar och granar. 

Är du på jakt efter något annorlunda kan det under vårvintern vara värt att besöka Granö Beckasin, mellan Umeå och Lycksele, och som Sveaskog har ett samarbetsavtal med. Förutom skidåkning går det här också bra att testa hundspann och uppleva känslan av att dras fram i ett magiskt vinterlandskap av endast hundkraft.