Ta ett helhetsgrepp om din skog – möt oss på Skogsmaskindagarna!

Äntligen är det dags för Skogsmaskindagarna, ett tillfälle att ta del av allt som hör skogen till. I år möter du representanter för alla behov du kan ha i din skog – från virkesköp till återbeskogning och skogsvård – i Sveaskogs monter på Karlskoga flygplats.

Senast det begav sig var 2018, och nu är det äntligen dags igen för Skogsmaskindagarna. Evenemanget äger rum fredag och lördag denna vecka, 20–21 maj, som vanligt på Karlskoga flygplats. Det är ett tillfälle att upptäcka allt som hör skogen till, från de största skogsmaskinerna ned till vedmaskiner samt ATV och tillbehör.

– Folk är nog lite hungriga på att komma ut och träffa andra med samma intresse efter att ha varit instängda i två år. Det är kul att få känna att man lever, få nya inspel och frisk energi, säger Cecilia Alexanderson, virkesköpare på Sveaskog.

Allt ”under ett tak”

Sveaskogs samlade kompetens kring alla former av åtgärder i skogen, från virkesköp till återbeskogning och skogsvård (via Sveaskogs affärsområde Svenska Skogsplantor) finns på plats i samma monter – allt för att underlätta för dig som är skogsägare och virkesleverantör till oss.

Cecilia Alexanderson

– Vi vill presentera helheten, att vi kan erbjuda så mycket mer än att bara köpa virke. Tillsammans har vi hela spannet inom Sveaskog – från planta till färdig skog – och samtliga åtgärder som behövs däremellan som röjning, gallring, skogsbruksplaner med mera så att skogsägare kan frigöra tid att ägna sig åt annat. Vi samarbetar dessutom med entreprenörer som både planterar och röjer med mera i vår regi, berättar Cecilia Alexanderson.

Tävla och vinn en röjsåg!

I montern kommer du som besöker mässan bland annat att kunna titta på olika virkessortiment. Självklart blir det också en tävling där vinnaren kammar hem en elektrisk röjsåg.

- För oss som är virkesköpare är mässan ett bra tillfälle att träffa markägare i den region där vi är verksamma, att komma närmare dem som vi köper skog av under trevliga former. Förhoppningsvis kan vi också fånga upp nya kontakter och sprida kunskap om vad vi tillsammans med våra kollegor på Svenska Skogsplantor kan erbjuda, säger Cecilia Alexandersson och tillägger:

- Vi bjuder på kaffe och en möjlighet till en trevlig pratstund. Man kan också boka ett besök i egen skog och få rådgivning. Så kom förbi och låt oss visa vad vi kan hjälpa till med. Tillsammans kan vi skapa värde i din skog!

Skogsmaskindagarna

När: 20-21 maj 2022

Var: Karlskoga flygplats

Monter: SM17 Höger

Läs mer: skogsmaskindagarna.se